Pravidla

Soutěž ve vaření kotlíkového guláše

 

15. 9. 2018

 

Pravidla soutěže:

 

- vaření vepřového guláše v kotlících na otevřeném ohni v limitu 3 hodin

- soutěží maximálně 10 družstev, o účastnících rozhodne datum a čas, kdy bude doručena přihláška, ostatní se stávají náhradníky

- guláše prodává spolek STŘEMCHA, z. s.

- všechny družstva obdrží cenu, první tři cenu + pohár

- 11.30 nástup družstev, vylosování soutěžních míst

- 11.45 výdej masa a zatopení na ohništi

- 12.00 odstartování soutěže

- 15.00 ukončení vaření, začátek prodeje ochutnávek guláše

- 18.00 vyhodnocení

 

- každé družstvo od pořadatelů obdrží:

a) topeniště s držákem kotle

b) dřevo (družstva si mohou přinést vlastní) uvede závazně do přihlášky

c) stůl

d) 3 kg masa – plecko

e) voda do guláše

 

- každé družstvo si zajistí:

a) kotlík min. obsah 12l.

b) ostatní suroviny na guláš (cibule nesmí být předem nakrájená a oloupaná)

c) nástroje a pomůcky dle vlastního uvážení (nože, vařečky, naběračky, krájecí prkénka nebo vál, rukavice a jiné kuchyňské vybavení)

 

 

 

- výsledky hodnotí návštěvník po zakoupení hodnotícího kupónu (karta na poznámky + 1 žeton)

 

- vzorek guláše = 1ks masa + gulášová šťáva

 

 

Soutěž v pečení bramboráků


15. 9. 2018


Pravidla soutěže:

 

- pečení bramboráků na otevřeném ohni

- soutěží maximálně 6 družstev, o účastnících rozhodne datum a čas, kdy bude doručena přihláška, ostatní se stávají náhradníky

- bramboráky prodává spolek STŘEMCHA, z. s.

- všechny družstva obdrží cenu, první cenu + pohár

- 13.30 nástup družstev, vylosování soutěžních míst

- 13.45 výdej brambor

- 14.00 odstartování soutěže

- ruční strouhání brambor

- časový limit na přípravu těsta 1 hodina

- v 15.00 ukončení příprav, začátek prodeje

- 18.00 vyhodnocení

 

- každé družstvo od pořadatelů obdrží:

 

a) topeniště s držákem plechu

b) dřevo (družstva si mohou přinést vlastní) uvede závazně do přihlášky

c) stůl

d) oloupané brambory – 6 kg

e) 1x olej

f) plech na pečení

 

- každé družstvo si zajistí:

 

a) ostatní suroviny na bramboráky – vajíčka, mouku, koření….

b) nástroje a pomůcky dle vlastního uvážení (nože, vařečky, naběračky, krájecí prkénka nebo vál, struhadla, mísy na těsto, rukavice a jiné kuchyňské vybavení)

 

 

- výsledky hodnotí vybraná nezaujatá porota